Het programma

De (kleine) meditatieruimte, bij meer dan vier mensen hebben we een andere ruimte ter beschikking.

Meditatie bijeenkomst

Op woensdagavond is er een meditatiebijeenkomst. Iedereen is welkom. Op de oneven weeknummers doen we een begeleide meditatie (zie verderop) en in de even weeknummers is er Zen meditatie (zazen). Als je aanwezig bent bij de Zen meditatie wordt er vanuit gegaan dat je meditatie-ervaring hebt. Er is die avond geen of weinig uitleg. We beginnen de avond met een korte inleiding bij het zitten.

Het programma Zen Meditatie – 19:30 – 20:50

5 minuten openen en reciteren van de Hartsutra
30 minuten zazen – in stilte zitten
10 minuten kinhin – meditatief lopen
30 minuten zazen – in stilte zitten
5 minuten boddhisatva-geloften en afsluiten

Graag op voorhand aanmelden via een appje naar: 06-15455091. Deelname is op basis van donatie. Er staat een doosje voor donatie bij de deur. Donatiesuggestie is 8 euro per deelname.

Beginnen met mediteren/ begeleide meditatie

Het is denk ik fijn om kennis te hebben van de basis principes van meditatie, zoals de juiste lichaamshouding, de geesteshouding en hoe om te gaan met de sensaties, gedachtes en emoties die opkomen tijdens de meditatie.

Tijdens de meditatie op deze avond komen bovenstaande aspecten in de vorm van een begeleide meditatie stapsgewijs aan bod. Het is een eenvoudige en tegelijkertijd krachtige en effectieve meditatie die gebaseerd is op de richtlijnen van de Boeddha. Uiteindelijk gaat het er niet om de instructies perfect op te volgen, maar veel meer over hoe jij met deze bouwstenen je eigen meditatie als het ware kunt ontdekken.

Deze meditatieavond is voor iedereen toegankelijk en zeker niet alleen geschikt voor beginners. Wees dus welkom.

Het programma – 19:30 – 20:35

5 minuten welkom
25 minuten begeleide meditatie
5 minuten pauze
25 minuten begeleide meditatie/ mindfulness ontspanning
5 minuten afsluiten

Graag op voorhand aanmelden via een appje naar: 06-15455091. Deelname is op basis van donatie. Er staat een doosje voor donatie bij de deur. Donatiesuggestie is 8 euro per deelname.

Algemeen

Het programma begint stipt om 19:30 en het verzoek is dan ook minimaal 5 minuten op voorhand aanwezig te zijn. De deur gaat om 19:20 open. In verband met zitcomfort is het advies om loszittende kleding te dragen. Tijdens het programma proberen we zoveel mogelijk de stilte te respecteren. Heb je vragen over de meditatie dan kun je die na afloop van de meditatie aan de begeleider stellen.

Hoewel meditatie een veilige manier is om je meer te verbinden met jezelf en zicht te krijgen op je eigen leven, is het geen vervanging voor psychische hulp en of medicatie. Indien je twijfelt of meditatie op dit moment de juiste stap voor je is, neem dan op voorhand even contact op of overleg met je huisarts of begeleider.

Introductie Zen Boeddhisme

Wil je meer weten over de achtergronden van het Boeddhisme en meer specifiek over Zen en de Zen meditatie, dan is de introductie Zen Boeddhisme misschien iets voor jou. In het najaar van 2021 staat een introductie Zen Boeddhisme van 5 bijeenkomsten op de planning. De kosten hiervoor zijn 75 euro per persoon. Heb je interesse? Dan kun je je inschrijven via dit formulier. Voor vragen kun je terecht op: 06-15455091.