Het programma

De (kleine) meditatieruimte, bij meer dan vier mensen hebben we een andere ruimte ter beschikking.

Wekelijkse meditatie bijeenkomst

Op woensdagavond is van 19:30 – 20:45 onze wekelijkse meditatiebijeenkomst. Voor de wekelijkse bijeenkomst is het handig als je enige meditatie ervaring hebt. Heb je nog niet eerder gemediteerd en wil je daar graag mee beginnen? Dan kun je het beste eerst eens naar een maandelijkse begeleide meditatie-avond komen.

Tijdens de wekelijke bijeenkomst zitten we meestal 2 periodes in stilte (zazen) en doen we loopmeditatie (kinhin). We sluiten af met een kopje thee in stilte. Soms bespreken we een tekst of luisteren naar een teisho (zen-onderricht) en onderzoeken hoe dit van waarde kan zijn voor ons eigen leven in de 21ste eeuw.

Graag op voorhand aanmelden via een appje naar: 06-15455091. Deelname is op basis van donatie. Er staat een doosje voor donatie bij de deur. Donatiesuggestie: 10 euro per deelname.

Maandelijkse begeleide meditatie

Het is fijn om kennis te hebben van de basis principes van meditatie, zoals de juiste lichaamshouding, de geesteshouding en hoe om te gaan met de sensaties, gedachtes en emoties die opkomen tijdens de meditatie.

Tijdens de meditatie op deze avond komen bovenstaande aspecten in de vorm van een begeleide meditatie stapsgewijs aan bod. Het is een eenvoudige en tegelijkertijd krachtige en effectieve meditatie die gebaseerd is op de richtlijnen van de Boeddha. Uiteindelijk gaat het er niet om de instructies perfect op te volgen, maar veel meer over hoe jij met deze bouwstenen je eigen meditatie als het ware kunt ontdekken.

De maandelijkse begeleide meditatie is op de eerste maandag van de maand van 19:30-20:30 en gaat alleen door bij 2 of meer aanmeldingen. Informeer dus op voorhand even als je wilt komen. Graag aanmelden via een appje naar: 06-15455091. Deelname is op basis van donatie. Er staat een doosje voor donatie bij de deur. Donatiesuggestie: 10 euro per deelname.

Algemeen

Totdat we een geschikte ruimte hebben gevonden die kan worden ingericht als zendo, mediteren we in een kunstenaarsatelier aan de Kasteel Schaloenstraat 8. Het programma begint stipt om 19:30 en het verzoek is dan ook minimaal 5 minuten op voorhand aanwezig te zijn. De deur gaat om 19:20 open. In verband met zitcomfort is het advies om loszittende kleding te dragen. Ook proberen we zoveel mogelijk de stilte te respecteren. Heb je vragen over de meditatie dan kun je die na afloop van de meditatie aan de begeleider stellen.

Hoewel meditatie een veilige manier is om je meer te verbinden met jezelf en zicht te krijgen op je eigen leven, is het geen vervanging voor psychische hulp en of medicatie. Indien je twijfelt of meditatie op dit moment de juiste stap voor je is, neem dan op voorhand even contact op of overleg met je huisarts of begeleider.